Zemiakové lievance s makom
136 g uvarených zemiakov v šupke
150 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 PL celého maku
štipka soli
2 - 3 PL agáve sirupu podľa chuti
150 ml mlieka
2 vajcia
50 ml repkového oleja
olivový olej
Vanilková smotana s mätou:
200 g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
1 - 2 PL agáve sirupu podľa chuti
pár lístkov čerstvej mäty
150 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 PL celého maku
štipka soli
2 - 3 PL agáve sirupu podľa chuti
150 ml mlieka
2 vajcia
50 ml repkového oleja
olivový olej
Vanilková smotana s mätou:
200 g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
1 - 2 PL agáve sirupu podľa chuti
pár lístkov čerstvej mäty
Najprv si pripravíme vanilkovú smotanu: Kyslú smotanu, vanilkový cukor a agáve sirup dôkladne vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame najemno nasekanú čerstvú mätu. Hotovú vanilkovú smotanu prikryjeme a odložíme do chladničky, aby bola dobre vychladená.
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme štipku soli, mak a premiešame. Pridáme nastrúhané zemiaky, a opäť premiešame.
Vajcia s agáve sirupom dobre rozšľaháme, pridávame mlieko, olej a dôkladne rozmiešame. Túto tekutú zmes vlejeme do sypkej zmesi a dôkladne premiešame.
Cesto pomocou lyžice dávkujeme do panvice na lievance, ktorú sme jemne potreli olivovým olejom. Lievance upečieme z oboch strán.
Teplé zemiakové lievance podávame s vanilkovou smotanou, jemne posypeme mletou škoricou a ozdobíme čerstvou mätou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára