Zemiakovo-zeleninový šalát
300 g zemiakov uvarených v šupke
200 g mrkvy
200 g petržlenu
200 zeleru
100 g zeleného hrášku
olivový olej
1 malá červená cibuľa
1 - 2 ČL kremžskej horčice podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
200 - 300 g bieleho jogurtu podľa potreby
petržlenová vňať
200 g mrkvy
200 g petržlenu
200 zeleru
100 g zeleného hrášku
olivový olej
1 malá červená cibuľa
1 - 2 ČL kremžskej horčice podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
200 - 300 g bieleho jogurtu podľa potreby
petržlenová vňať
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Zelený hrášok dáme do vody a krátko povaríme. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche olivového oleja.
Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme ich cez krájač na zemiaky. K zemiakom pridáme všetku zeleninu, ochutíme kremžskou horčicou, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme biely jogurt, posypeme petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame. (Ak máme šalát moc hustý zriedime ho trochou mlieka). Hotový šalát odložíme na pár hodín do chladu, aby sa prepojili chute.
Podávame k pečeným rybám, ale aj k mäsu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Z týchto ingrediencií si môžeme pripraviť šalát aj v druhej verzii, len vynecháme hrášok, horčicu a biely jogurt.
Postup je takýto: Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme. Mrkva, petržlen a zeler si pripravíme tak, ako je uvedené hore v recepte. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zeleninu a opekáme dozlatista. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec na panvicu pridáme zemiaky, petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Tento šalát nahradí klasický zemiakový šalát a preto je vhodný k pečenému mäsu, ale aj k rybám.
Prajem dobrú chuť!
Zelený hrášok dáme do vody a krátko povaríme. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche olivového oleja.
Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme ich cez krájač na zemiaky. K zemiakom pridáme všetku zeleninu, ochutíme kremžskou horčicou, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme biely jogurt, posypeme petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame. (Ak máme šalát moc hustý zriedime ho trochou mlieka). Hotový šalát odložíme na pár hodín do chladu, aby sa prepojili chute.
Podávame k pečeným rybám, ale aj k mäsu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Z týchto ingrediencií si môžeme pripraviť šalát aj v druhej verzii, len vynecháme hrášok, horčicu a biely jogurt.
Postup je takýto: Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme. Mrkva, petržlen a zeler si pripravíme tak, ako je uvedené hore v recepte. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme zeleninu a opekáme dozlatista. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec na panvicu pridáme zemiaky, petržlenovú vňať a zľahka premiešame.
Tento šalát nahradí klasický zemiakový šalát a preto je vhodný k pečenému mäsu, ale aj k rybám.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára