Bulgurová kaša s makom a posýpkou
250 g bulguru
150 ml vody
morská soľ
600 ml mlieka podľa potreby
3 PL trstinového cukru podľa chuti
50 g mletého maku bez cukru
na poliatie: cca 35 g roztopeného masla
1 ČL mletej škorice na posypanie
1 ČL carobu alebo kakaa
1 - 2 ČL práškového trstinového cukru
cca 50 g mletých vlašských orechov
150 ml vody
morská soľ
600 ml mlieka podľa potreby
3 PL trstinového cukru podľa chuti
50 g mletého maku bez cukru
na poliatie: cca 35 g roztopeného masla
1 ČL mletej škorice na posypanie
1 ČL carobu alebo kakaa
1 - 2 ČL práškového trstinového cukru
cca 50 g mletých vlašských orechov
Do hrnca dáme vodu, ktorú trochu osolíme a necháme zovrieť. Vsypeme do nej premytý bulgur, cukor, premiešame, prikryjeme, občas premiešame a kontrolujeme, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Potom pridáme mlieko a za občasného miešania uvaríme bulgur úplne domäkka tak, aby nám ostalo trochu tekutiny, a aby mala konzistenciu kaše. Môžeme aj rozmixovať. Nakoniec zamiešame mak.
Naservírujeme kašu do misiek, polejeme maslom a posypeme zmesou práškového trstinového cukru, mletej škorice, carobu a orechy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Naservírujeme kašu do misiek, polejeme maslom a posypeme zmesou práškového trstinového cukru, mletej škorice, carobu a orechy.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Do posýpky som práškový trstinový cukor nedala, aby to nebolo moc sladké.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára