piatok, 29. januára 2010

Nepečená banánová torta

Nepečená banánová torta - recept
250 g detských piškót
4 väčšie banány
4 kelímky kyslej smotany (1 kelímok = 200g)
práškový a vanilkový cukor
trocha rumu (alebo ovocná šťava)
prášková alebo tortová želatína

Tortovú formu jemne vymastíme olejom až po okraj a husto vysypeme strúhaným kokosom. Na dno formy poukladáme vrstvu piškót, pokvapkáme ich rumom a na ne dáme vrstvu banánov pokrájaných na kolieska. Nasleduje vrstva smotany vymiešaná s práškovým a vanilkovým cukrom podľa chuti, znova dáme piškóty a pokračujeme vo vrstvení. Vrchnú časť by mali tvoriť opäť piškóty. Podľa návodu uvaríme želatínu, necháme ju mierne vychladnúť a rovnomerne polejeme tortu. Tortu odložíme na 10 hodín do chladničky, aby dobre stuhla. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Nepečená smotanová torta s ovocím
Nepečená banánová torta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore