pondelok 12. apríla 2010

Olejové palacinky

Olejové palacinky - recept
2 vajcia
200 ml vody
300 ml mlieka
100 ml oleja
200 g hladkej múky
trošku soli, kto chce môže si podľa chuti pridať aj cukor

Všetky suroviny dobre zmiešame, aby vzniklo hladké palacinkové cesto. Necháme hodinu postáť a pri pečení sa nám palacinky nebudú lepiť. Potom na rozohriatej panvici s kvapkou oleja pečieme tenké palacinky.
Hotové palacinky potrieme lekvárom alebo plníme podľa chuti: s jahodovou, smotanovo-orechovou a tvarohovou plnkou. Zvinieme alebo preložíme na trojuholníky a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Jahodová plnka:
500 g jahôd
100 g práškového cukru
šľahačka

Čerstvé, mrazené alebo zavárané jahody vidličkou roztlačíme a vymiešame s cukrom. Plnkou naplníme upečené palacinky, preložíme na trojuholníky a ozdobíme šľahačkou.

Smotanovo-orechová plnka:
1 kyslá smotana
1 vanilínový cukor
trstinový práškový cukor podľa chuti
cca 100 - 150 g mletých orechov

Smotanu zmiešame s cukrom, orechmi a plnkou naplníme palacinky.

Tvarohová plnka:
250 g jemne hrudkového tvarohu
práškový trstinový cukor podľa chuti
mletá škorica
1 vanilínový cukor

Tvaroh prepasírujeme, pridáme práškový a vanilínový cukor, škoricu, dobre premiešame a naplníme palacinky.
Olejové palacinky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore