Olejové palacinky
2 vajcia
200 ml vody
300 ml mlieka
100 ml oleja
200 g hladkej múky
trošku soli, kto chce môže si podľa chuti pridať aj cukor
200 ml vody
300 ml mlieka
100 ml oleja
200 g hladkej múky
trošku soli, kto chce môže si podľa chuti pridať aj cukor
Všetky suroviny dobre zmiešame, aby vzniklo hladké palacinkové cesto. Necháme hodinu postáť a pri pečení sa nám palacinky nebudú lepiť. Potom na rozohriatej panvici s kvapkou oleja pečieme tenké palacinky.
Hotové palacinky potrieme lekvárom alebo plníme podľa chuti: s jahodovou, smotanovo-orechovou a tvarohovou plnkou. Zvinieme alebo preložíme na trojuholníky a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Hotové palacinky potrieme lekvárom alebo plníme podľa chuti: s jahodovou, smotanovo-orechovou a tvarohovou plnkou. Zvinieme alebo preložíme na trojuholníky a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Jahodová plnka:
500 g jahôd
100 g práškového cukru
šľahačka
Čerstvé, mrazené alebo zavárané jahody vidličkou roztlačíme a vymiešame s cukrom. Plnkou naplníme upečené palacinky, preložíme na trojuholníky a ozdobíme šľahačkou.
Smotanovo-orechová plnka:
1 kyslá smotana
1 vanilínový cukor
trstinový práškový cukor podľa chuti
cca 100 - 150 g mletých orechov
Smotanu zmiešame s cukrom, orechmi a plnkou naplníme palacinky.
Tvarohová plnka:
250 g jemne hrudkového tvarohu
práškový trstinový cukor podľa chuti
mletá škorica
1 vanilínový cukor
Tvaroh prepasírujeme, pridáme práškový a vanilínový cukor, škoricu, dobre premiešame a naplníme palacinky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára