piatok, 29. januára 2010

Vanilkové rožky

Vanilkové rožky - recept
200 g hladkej múky
cca 1/2 ČL sódy bikarbóny
80 g práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
80 g mletých orechov
125 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)

Múku, práškový cukor a sódu bikarbónu preosejeme, pridáme vanilínový cukor, mleté orechy, na malé kúsky nakrájané maslo, vajíčko a vypracujeme hladké cesto. Z neho postupne vytvarujeme pravidelné malé rožteky, ktoré poukladáme ďalej od seba na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 5 - 7 minút, kým trošku zružovejú. Necháme ich vychladnúť (horúce by sa nám rozpadávali) a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru, prípadne končeky rožtekov namočíme do čokoládovej polevy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Vanilkové rožky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore