Vanilkové rožky
200 g hladkej múky
cca 1/2 ČL prášku do pečiva
30 g práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
80 g mletých orechov
125 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
cca 1/2 ČL prášku do pečiva
30 g práškového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
80 g mletých orechov
125 g masla (izbovej teploty)
1 vajce (izbovej teploty)
Múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme, pridáme vanilínový cukor, mleté orechy a premiešame. Pridáme maslo nakrájané na malé kúsky a spravíme mrveničku. Nakoniec dáme vajíčko a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 60 minút. Z cesta postupne odoberáme malé kúsky a vytvarujeme malé rožteky. Rožteky ukladáme ďalej od seba na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 5 - 7 minút, kým trošku zružovejú. Necháme ich vychladnúť (horúce by sa nám rozpadávali) a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru, prípadne končeky rožtekov namočíme do čokoládovej polevy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára