utorok, 2. februára 2010

Zemiaky "Horec"

Zemiaky Horec - recept
8 väčších zemiakov
200 g tvrdého syra
8 lyžíc smotany na šľahanie
celá rasca
mleté čierne korenie
soľ, olej

Zemiaky očistíme a rozrežeme po dĺžke na polovicu. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 190 - 200°C.
Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmesou natrieme rezné plochy zemiakov, vrch posypeme celou rascou a pečieme ešte 10 minút. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tip: K postrúhanému syru so smotanou môžeme pridať aj trošku posekaných čerstvých byliniek (bazalku, oregano, petržlen). Príjemne rozvoňajú nielen jedlo, ale aj celú kuchyňu.
Zemiaky Horec - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore