Zemiaky "Horec"
8 väčších zemiakov
200 g tvrdého syra
8 lyžíc smotany na šľahanie
celá rasca
mleté čierne korenie
soľ, olej
200 g tvrdého syra
8 lyžíc smotany na šľahanie
celá rasca
mleté čierne korenie
soľ, olej
Zemiaky očistíme a rozrežeme po dĺžke na polovicu. Uložíme ich na vymastený plech, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 190 - 200°C.
Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmesou natrieme rezné plochy zemiakov, vrch posypeme celou rascou a pečieme ešte 10 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Syr postrúhame a zmiešame so smotanou. Zmesou natrieme rezné plochy zemiakov, vrch posypeme celou rascou a pečieme ešte 10 minút.
Prajem dobrú chuť!
Tip: K strúhanému syru so smotanou môžeme pridať aj trošku posekaných čerstvých byliniek (bazalku, oregano, petržlen). Príjemne rozvoňajú nielen jedlo, ale aj celú kuchyňu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára