pondelok, 31. mája 2010

Medzevské ruže

Medzevské ruže - recept
500 g hladkej múky
30 g droždia
3 lyžice kryštálového cukru
250 ml mlieka
1 vajce, 1 žĺtok
1 vanilínový cukor
štipka soli
1 lyžica Ramy
mleté orechy, hrozienka

Plnka:
220 g Ramy
2 žĺtky
80 g práškového cukru

Múku preosejeme, (pridáme kvások pripravený v troche vlažného mlieka, cukru a droždia), vajce, žĺtok, rozpustenú Ramu, vanilínový cukor a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto a dáme ho vykysnúť.
Ramu, žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na 0,5 cm plát. Na celé cesto rozotrieme krém, posypeme mletými orechmi a hrozienkami a zvinieme.
Závin pokrájame na trojcentimetrové kolieska. Cesto na spodnej strane prstami spojíme, aby plnka nevytiekla a "ruže" uložíme na vymastený plech. Dáme ich do vyhriatej rúry upiecť.
Pred dopečením ich môžeme poliať sladkou smotanou.
Doba prípravy:
Medzevské ruže - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore