utorok, 20. júla 2010

Bryndzová polievka s klobásou

Bryndzová polievka s klobásou - recept
500 g zemiakov
1 cibuľa
250 g bryndze
1 domáca klobása
celá rasca, soľ
pažítka na ozdobenie

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska (klobásu môžeme aj ošúpať tak, že ju na chvíľu namočíme do studenej vody).
Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
Bryndzu rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vylejeme ju do hrnca. Za stáleho miešania necháme polievku ešte raz prevrieť a podľa chuti osolíme.
Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou.
Doba prípravy:
Bryndzová polievka s klobásou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore