Bryndzová polievka s klobásou
500 g zemiakov
1 cibuľa
250 g pravej ovčej bryndze
1 domáca klobása
celá rasca, soľ
pažítka na ozdobenie
1 cibuľa
250 g pravej ovčej bryndze
1 domáca klobása
celá rasca, soľ
pažítka na ozdobenie
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska (klobásu môžeme aj ošúpať tak, že ju na chvíľu namočíme do studenej vody).
Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
Bryndzu rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vylejeme ju do hrnca. Za stáleho miešania necháme polievku prejsť varom a podľa chuti osolíme.
Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
Bryndzu rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vylejeme ju do hrnca. Za stáleho miešania necháme polievku prejsť varom a podľa chuti osolíme.
Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára