pondelok, 13. septembra 2010

Zapekaný karfiol s cuketou

Zapekaný karfiol s cuketou - recept
1 menší karfiol
1 mladá cuketa
2 vajcia
250 ml sladkej smotany
200 g šunkovej salámy
100 g strúhaného syra
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
olej, strúhanka

Karfiol rozdelíme na ružičky, uvaríme v slanej vode, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Menší pekáč alebo zapekaciu misu vytrieme olejom a posypeme strúhankou. Na dno pekáča dáme cuketu pokrájanú na kocky a na ňu poukladáme karfiol. Salámu pokrájame na kocky a rozložíme na karfiol.
Vajíčka rozmiešame so smotanou, soľou, korením, pridáme strúhaný syr a znova premiešame. Touto zmesou zalejeme karfiol, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 170°C približne na 25 až 35 minút. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvou zeleninou.
Doba prípravy:

Poznámka: Tento recept sa dá pripraviť aj bez cukety.
Zapekaný karfiol s cuketou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore