Tvarohovo-vanilkový koláč
250 g masla
200 g kryštálového cukru (aj menej)
1 vanilkový cukor
1 vajce
štipka soli
500 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
500 g tvarohu
1 teglik bieleho jogurtu
1 vanilkový puding bez varenia
1 vajce
200 g práškového cukru (aj menej)
100 g hrozienok
200 g kryštálového cukru (aj menej)
1 vanilkový cukor
1 vajce
štipka soli
500 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
Plnka:
500 g tvarohu
1 teglik bieleho jogurtu
1 vanilkový puding bez varenia
1 vajce
200 g práškového cukru (aj menej)
100 g hrozienok
1. Maslo, kryštálový aj vanilkový cukor, vajce, soľ, 250 g múky zmiešanej s práškom do pečiva spracujeme na cesto. Zvyšnú múku rukami spracujeme tak, aby vzniklo sypké drobivé cesto.
2. Polovicu tohto cesta rovnomerne natlačime na plech.
Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým pudingom, pridáme vajce, cukor a hrozienka. Plnku natrieme na pripravené cesto.
3. Zvyšné cesto rozdrobíme a posypeme ním koláč.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C približne 50-60 min. dozlatista.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára