pondelok, 27. decembra 2010

Topľanské medové rezy

Topľanské medové rezy - recept
160 g Palmarinu
180 g práškového cukru
2 vajcia
5 lyžíc mlieka
3 lyžice medu
1,5 lyžičky sódy bikarbóny
650 g hladkej múky

Plnka:
500 ml mlieka
200 g kryštálového cukru
60 g krémového prášku Zlatý klas
200 g masla
2 vanilínové cukry
lekvár

Postup:
Palmarin, cukor, med, mlieko, vajcia a sódu bikarbónu dáme rozpustiť a miešame do zhustnutia.Potom pridáme múku a spolu premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré rozvaľkáme a po jednom upečieme na suchých plechoch posypaných hladkou múkou. Po upečení a vychladnutí plníme takto: prvý plát potrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme lekvárom, prikryjeme tretím plátom, ktorý potrieme plnkou a nakoniec položíme štvrtý plát. Takto naplnený koláč zaťažíme a odložíme na chladné miesto. Potom polejeme čokoládovou polevou.

Pripravíme si plnku: Z mlieka, zo Zlatého klasu, z vanilínového cukru a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom postupne pridávame maslo a spolu vymiešame.
Doba prípravy:
Topľanské medové rezy - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore