Parížske rožky
5 bielkov
400 g práškového cukru
250 g mletých orechov
4 lyžice strúhanky
Krém:
3 vajcia
10 lyžíc kryštálového cukru
3 lyžice kakaa
375 g masla
Poleva:
1 rastlinný tuk
200 g čokolády na varenie
400 g práškového cukru
250 g mletých orechov
4 lyžice strúhanky
Krém:
3 vajcia
10 lyžíc kryštálového cukru
3 lyžice kakaa
375 g masla
Poleva:
1 rastlinný tuk
200 g čokolády na varenie
Nad parou vyšľaháme päť bielkov. Po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme mleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešame. Hmotu dáme do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekame rožky na plech vyložený papierom na pečenie. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140°C.
Krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridávame vychladnutú zmes. Vypracujeme hladký krém, ktorý nastriekame na upečené vychladnuté rožky a namáčame ich v čokoládovej poleve.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára