Topľanské medové rezy
160 g Palmarinu
180 g práškového cukru
2 vajcia
5 lyžíc mlieka
3 lyžice medu
1,5 lyžičky sódy bikarbóny
650 g hladkej múky
Plnka:
500 ml mlieka
200 g kryštálového cukru
60 g krémového prášku Zlatý klas
200 g masla
2 vanilínové cukry
lekvár
180 g práškového cukru
2 vajcia
5 lyžíc mlieka
3 lyžice medu
1,5 lyžičky sódy bikarbóny
650 g hladkej múky
Plnka:
500 ml mlieka
200 g kryštálového cukru
60 g krémového prášku Zlatý klas
200 g masla
2 vanilínové cukry
lekvár
Postup:
Palmarin, cukor, med, mlieko, vajcia a sódu bikarbónu dáme rozpustiť a miešame do zhustnutia.Potom pridáme múku a spolu premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, ktoré rozvaľkáme a po jednom upečieme na suchých plechoch posypaných hladkou múkou. Po upečení a vychladnutí plníme takto: prvý plát potrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme lekvárom, prikryjeme tretím plátom, ktorý potrieme plnkou a nakoniec položíme štvrtý plát. Takto naplnený koláč zaťažíme a odložíme na chladné miesto. Potom polejeme čokoládovou polevou.
Pripravíme si plnku: Z mlieka, zo Zlatého klasu, z vanilínového cukru a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom postupne pridávame maslo a spolu vymiešame.
1 komentárov:
Řezy znám jsou moc dobré.
evahu
Zverejnenie komentára