nedeľa 17. apríla 2011

Údená krkovička v lístkovom ceste

Údená krkovička v lístkovom ceste - recept
1 kg údenej bravčovej krkovičky
275 g lístkového cesta
1 vajce, soľ

Údenú krkovičku umyjeme a v celku uvaríme do polomäkka. Vyberieme ju, opatrne vykostíme a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (alebo kúpime hotové), položíme naň uvarené, vychladnuté údené mäso, zavinieme, konce založíme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zo všetkých strán vajíčkom rozšľahaným so štipkou soli. Vložíme do vyhriatej rúry na 150°C a pomaly pečieme dozlatista približne 60 až 90 minút. Mäso nakrájame na plátky a podávame s pečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou alebo s rôznymi šalátmi.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto lístkového cesta si môžeme pripraviť kysnuté cesto. Do preosiatej 250 g polohrubej múky, pridáme soľ, 1 žĺtok, 100 g masla alebo margarínu a 15 g droždia vykysnuté v troške mlieka so štipkou cukru. Všetko zmiesime a pomaly prilievame toľko mlieka (1,5 až 2 dl), aby vzniklo polotuhé cesto. Dobre ho vymiesime, až sa prestane lepiť a necháme vykysnúť. Dosku jemne poprášime hladkou múkou, vykysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi na prst, položíme uvarené údené mäso, zavinieme, konce založíme a preložíme na vymastený plech, potrieme 1 žĺtkom rozšľahaným s jednou lyžicou vody a štipkou soli. Necháme ešte podkysnúť, potom vložíme do rúry a pomaly upečieme do zlatočervena.
Údená krkovička v lístkovom ceste - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore