Vínové kolieska
1 Palmarín
300 g hladkej múky
7 PL bieleho vína
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
300 g hladkej múky
7 PL bieleho vína
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Do preosiatej múky nastrúhame Palmarín trochu to spolu zapracujeme, pridáme biele víno a vypracujeme hladké, lesklé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 až 40 minút do chladničky. Vychladnuté cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme kolieska, srdiečka alebo iné tvary, ktoré poukladáme ďalej od seba na suchý plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 minút. Po upečení ešte teplé kolieska obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára