Grilované tofu v marináde
400 g čerstvého bieleho tofu
Na marinádu:
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
šťavu a postrúhanú kôru z 1 citróna
2 lyžičky hnedého cukru
1/2 lyžičky čili papričky
2 lyžice horčice
1 lyžičku grilovacieho korenia
1/2 lyžičky mletého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice rastlinného oleja
1 lyžičku mletej červenej papriky
Na marinádu:
2 lyžice tmavej sójovej omáčky
šťavu a postrúhanú kôru z 1 citróna
2 lyžičky hnedého cukru
1/2 lyžičky čili papričky
2 lyžice horčice
1 lyžičku grilovacieho korenia
1/2 lyžičky mletého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice rastlinného oleja
1 lyžičku mletej červenej papriky
Citrón dobre umyjeme, osušíme a najemno nastrúhame kôru, potom vytlačíme i šťavu. Pridáme olej, horčicu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, ako i všetky ostatné ingrediencie a metličkou vyšľaháme dohladka. Do hotovej marinády dáme nakrájané hrubšie plátky tofu, prikryjeme a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Počas marinovania ich obrátime, potom ugrilujeme dozlata z oboch strán, alebo opečieme v dobre vyhriatej rúre na plechu vyloženým papierom na pečenie. Počas grilovania alebo pečenia potierame plátky tofu zvyškom marinády. Podávame s rôznymi prílohami, s čerstvými šalátmi, prípadne s rôznou zeleninou, ktorú ugrilujeme alebo opečieme naraz s plátkami tofu. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára