Orechovo-tvarohové rezy so snehom
Orechové cesto:
200 g polohrubej múky
1/2 vrecúška prášku do pečiva
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
150 g Hery
1 veľké alebo 2 malé vajcia
Tvarohové cesto:
500 g jemného tvarohu
75 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
75 g Hery
4 žĺtka
100 g strúhaného kokosu (aj menej)
1 krémový prášok Zlatý klas
20 g hrozienok namočené v troche rumu
Sneh:
4 bielka, 4 lyžice práškového cukru
200 g polohrubej múky
1/2 vrecúška prášku do pečiva
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
150 g Hery
1 veľké alebo 2 malé vajcia
Tvarohové cesto:
500 g jemného tvarohu
75 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
75 g Hery
4 žĺtka
100 g strúhaného kokosu (aj menej)
1 krémový prášok Zlatý klas
20 g hrozienok namočené v troche rumu
Sneh:
4 bielka, 4 lyžice práškového cukru
Najprv si pripravíme orechové cesto: Preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme orechy, práškový cukor, Heru, vajíčko (ak treba, aj dve lyžice studenej vody) a dobre vypracujeme. Hotové cesto rozvaľkáme na rozmer plechu (stredne veľký), pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech vysypaný polohrubou múkou (alebo použijeme papier na pečenie) a okraje trochu zdvihneme.
Tvarohové cesto: Žĺtka, kryštálový a vanilínový cukor a Heru vymiešame dohladka, pridáme tvaroh, kokos, Zlatý klas, všetko spolu dobre vymiešame, nakoniec pridáme scedené hrozienka a premiešame. Tvarohové cesto rovnomerne rozotrieme na pripravené orechové cesto a dáme piecť približne na 30 minút do vyhriatej rúry na 175°C. Potom koláč vyberieme, rovnomerne na vrch nanesieme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a cukru. Vložíme späť do rúry a krátko zapečieme. Po vychladnutí krájame na rezy.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára