Vyprážané údené bravčové plece s bryndzou
1 kg údeného bravčového pliecka
250 g bryndze
2 lyžice kyslej smotany
mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
hladká múka
2 - 3 vajcia
strúhanka
olej na vyprážanie
250 g bryndze
2 lyžice kyslej smotany
mleté čierne korenie
Na obaľovanie:
hladká múka
2 - 3 vajcia
strúhanka
olej na vyprážanie
Bryndzu vymiešame so smotanou a podľa chuti okoreníme.
Údené bravčové plece uvaríme do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na kolieska, každé koliesko natrieme bryndzou a po dva spojíme. Potom obalíme v klasickom trojobale - najprv v múke, v rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovými hranolkami a s čerstvým šalátom a môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy: Údené bravčové plece uvaríme do polomäkka, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na kolieska, každé koliesko natrieme bryndzou a po dva spojíme. Potom obalíme v klasickom trojobale - najprv v múke, v rozšľahaných vajíčkach a v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom oleji z oboch strán. Podávame so zemiakovými hranolkami a s čerstvým šalátom a môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.
Poznámka: Na obmenu receptu: Namiesto údeného bravčového pliecka môžeme použiť 12 väčších plátkov šunky, ktoré natrieme vymiešanou bryndzou, zvinieme a na koncoch zopneme drevenými špáradlami, obalíme a vypražíme. Pred podávaním vyberieme špáradlá!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára