Benediktínske vajcia
8 krajcov sendviča alebo bieleho chleba
8 plátkov hrubšie nakrájanej šunky
2 - 3 menšie paradajky
8 vajec
2 žĺtka
2 lyžice smotany na šľahanie
1 lyžica strúhaného syra
100 ml bieleho vína
maslo, soľ, mleté biele korenie
8 plátkov hrubšie nakrájanej šunky
2 - 3 menšie paradajky
8 vajec
2 žĺtka
2 lyžice smotany na šľahanie
1 lyžica strúhaného syra
100 ml bieleho vína
maslo, soľ, mleté biele korenie
Zo žĺtkov, smotany, syra a bieleho vína vyšľaháme vo vodnom kúpeli hustejšiu hladkú omáčku, ktorú osolíme a okoreníme podľa chuti.
V panvici opečieme plátky šunky. Z vajíčok upečieme volské oká (najlepšie v dolkárni).
Krajce sendviča alebo chleba tenko natrieme maslom, na každý krajec dáme plátok opečenej šunky, koliesko paradajky a navrch volské oko. Polejeme pripravenou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame horúce.
Doba prípravy: V panvici opečieme plátky šunky. Z vajíčok upečieme volské oká (najlepšie v dolkárni).
Krajce sendviča alebo chleba tenko natrieme maslom, na každý krajec dáme plátok opečenej šunky, koliesko paradajky a navrch volské oko. Polejeme pripravenou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame horúce.
Je to vynikajúca špecialita. Namiesto šunky môžeme použiť aj opečené tenké plátky prerastenej slaninky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára