Údené bravčové mäso v kapuste
400 g údeného bravčového mäsa (krkovička, karé, pliecko)
600 g kyslej kapusty
olej, grilovacie korenie
oregano
600 g kyslej kapusty
olej, grilovacie korenie
oregano
Ak sú dlhé strapce, kapustu poprekrajujeme. Údené bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na hrubšie plátky. Zapekaciu misu potrieme olejom, navrstvíme polovicu kapusty, ktorú posypeme grilovacím korením a oreganom. Na kapustu poukladáme plátky mäsa, prikryjeme zvyšnou kapustou, znova posypeme grilovacím korením a oreganom. Podlejeme trochu vody, zapekaciu misu prikryjeme alobalom, dáme do vyhriatej rúry na 180°C a dusíme domäkka približne 60 minút. Podávame so zemiakovou kašou.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára