Syrové pagáčiky
1 balík lístkového cesta (400 g)
100 g bryndze
100 g Nivy
120 g tvrdého syra na strúhanie
1 vajce
hladká múka na posypanie dosky
celá rasca
100 g bryndze
100 g Nivy
120 g tvrdého syra na strúhanie
1 vajce
hladká múka na posypanie dosky
celá rasca
Na pomúčenej doske lístkové cesto roztlačíme, rovnomerne naň dáme pomrvenú bryndzu, postrúhanú Nivu, zľahka popritláčame, aby sa to zapracovalo do cesta, preložíme a zľahka premiesime. Potom cesto vyvaľkáme, dvakrát preložíme, vytvarujeme do pôvodnej podoby a rozvaľkáme na plát hrubý 0,5 až 1 cm. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 4 až 5 cm a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto po vykrajovaní premiesime, rozvaľkáme a znova vykrajujeme a takto postupujeme až do posledného kúska. Každé koliesko potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a rascou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 15 až 20 minút.
Prajem dobrú chuť!
Výborné slané pečivo, ktoré je vhodne na pohostenie a príjemné posedenie s priateľmi pri pohári dobrého vínka:)
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Výborné slané pečivo, ktoré je vhodne na pohostenie a príjemné posedenie s priateľmi pri pohári dobrého vínka:)
Poznámka: Na obmenu receptu si môžeme pripraviť jednoduché pagáčiky. Stačí nám lístkové cesto, ktoré rozvaľkáme na hrubší plát, vykrojíme pagáčiky, poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, poprášime červenou mletou paprikou, sezamom, celou rascou alebo strúhaným syrom a vo vyhriatej rúre upečieme.
3 komentárov:
vyzerajú výborne...
Ale aj výborne chutia. Dík za príspevok.
nádhera, vyzkouším, díky!
Zverejnenie komentára