sobota 25. júna 2011

Nepečený krémeš

Nepečený krémeš - recept
3 - 4 baličky keksov Marína alebo BeBe
200 g Hery (izbovej teploty)
100 g práškového cukru
1 l mlieka
2 krémové prášky Zlatý klas
3 PL hladkej múky
2 žĺtky
2 vanilínové cukry

V 500 ml mlieka rozmiešame dva zlaté klasy, pridáme práškový a vanilínový cukor, žĺtky, hladkú múku a dôkladne to rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a necháme ho zovrieť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme mierne vychladnúť. Do vlažného krému postupne pridávame zmäknutú Heru a dohladka vyšľaháme.
Na plech poukladáme tesne vedľa seba keksy, na ne rovnomerne natrieme krém a naň poukladáme druhú vrstvu keksov.
Hotový krémeš dáme stuhnúť do chladničky (najlepšie cez noc).
Na druhý deň koláč pokrájame na štvorce vo veľkosti keksov.
Prajem dobrú chuť!
Keď sa mi nechce piecť a mám chuť na niečo dobré, tak si pripravím tento chutný krémeš. Pri kávičke je to hotová mňamka:)
Doba prípravy:

Poznámka: Krémeš môžeme poliať čokoládovou polevou.
Nepečený krémeš - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore