Kuracie rezne so syrom
4 kuracie prsia
2 - 3 paradajky
120 g plátkového syra
grilovacie korenie
gyros korenie
korenie steak
mleté čierne korenie, soľ
olej
1 kg zemiakov
Šalát:
1 čínska kapusta
1 strúčik cesnaku
olivový olej
šalátová uhorka, soľ
2 - 3 paradajky
120 g plátkového syra
grilovacie korenie
gyros korenie
korenie steak
mleté čierne korenie, soľ
olej
1 kg zemiakov
Šalát:
1 čínska kapusta
1 strúčik cesnaku
olivový olej
šalátová uhorka, soľ
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením, gyros korením, korením steak, pokvapkáme olejom a necháme 30 minút marinovať.
Marinované mäso na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán domäkka a odložíme na teplé miesto.
Paradajky pokrájame na hrubšie kolieska a vo výpeku z mäsa ich opečieme z oboch strán. Teplé kolieska paradajky uložíme na opečené mäso, prikryjeme plátkom syra a necháme roztopiť.
Zemiaky so šupkou umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, z vrchnej strany nakrojíme na vejárik, potrieme olejom, dobre osolíme a reznou stranou uložíme na vymastený plech. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 10 minút domäkka.
Šalát: Čínsku kapustu natrháme na menšie kúsky alebo ju pokrájame na rezance, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby nám kapusta trochu zmäkla. Šalátovú uhorku pokrájame na kocky, ktorú pridáme do kapusty, osolíme podľa chuti a premiešame.
Rezne podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára