Cuketové lode
2 menšie cukety
400 g mletého mäsa
80 g ryže
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 žltá paprika
1 zelená paprika
2 - 3 paradajky
125 ml zeleninového vývaru
150 g tvrdého syra
majorán
provensálske korenie
mleté čierne korenie
soľ a olivový olej
400 g mletého mäsa
80 g ryže
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 žltá paprika
1 zelená paprika
2 - 3 paradajky
125 ml zeleninového vývaru
150 g tvrdého syra
majorán
provensálske korenie
mleté čierne korenie
soľ a olivový olej
Cukety umyjeme, osušíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky. Vydlabané cukety povaríme v osolenej vode približne 5 minút a necháme ich odkvapkať.
Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou. Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, provensálskym korením, premiešame a zmes vlejeme do zapekacej misy alebo pekáča.
Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme.
Na troche olivového oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opražíme ho. Potom pridáme uvarenú ryžu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránom. Všetko spolu premiešame.
Mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v mise a vrch posypeme strúhaným syrom. Cukety dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
Doba prípravy: Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou. Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, provensálskym korením, premiešame a zmes vlejeme do zapekacej misy alebo pekáča.
Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme.
Na troche olivového oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opražíme ho. Potom pridáme uvarenú ryžu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a majoránom. Všetko spolu premiešame.
Mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v mise a vrch posypeme strúhaným syrom. Cukety dáme na 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 180°C.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára