streda 15. júna 2011

Pečené karé s kôprovou omáčkou

Pečené karé s kôprovou omáčkou - recept
1 kg bravčového karé
1 strúčik cesnaku
2 - 3 PL olivového oleja
1/2 ČL soli (aj viac podľa chuti)
1/2 ČL kari korenia
1/2 ČL grilovacieho korenia
1/2 mletého čierneho korenia
1/2 ČL čilli papriky
1/2 ČL mletej rasce
mäsový vývar (podľa potreby)

Na omáčku potrebujeme:
500 ml mlieka
100 ml smotany na varenie
olej
2 PL hladkej múky
soľ, mleté biele korenie, cukor a ocot (podľa chuti)
2 strúčiky cesnaku
nasekaný kôpor

Mäso umyjeme, osušíme a potrieme ho zo všetkých strán zmesou z olivového oleja, pretlačeného cesnaku, soli, kari korenia, grilovacieho a čierneho korenia, čilli papriky a mletej rasce. Takto pripravené mäso zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 2 až 3 hodiny do chladničky odstáť. Potom z mäsa odstránime fóliu a v panvici na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán.
Opečené mäso preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom, prikryjeme vrchnákom alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C, pečieme približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nieje mäkké.
Pripravíme si omáčku: Na troche oleja opražíme hladkú múku, urobíme svetlú zápražku, pridáme pretlačený cesnak a zápražku zalejeme studeným mliekom a smotanou a miešame, kým sa nám nerozpustia hrudky zápražky. Pridáme soľ, cukor, korenie a za občasného miešania necháme omáčku zovrieť, kým nám začne hustnúť. Ak je omáčka veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka. Potom pridáme nasekaný kôpor ochutíme octom a chvíľu povaríme, aby nám nevyprchala aróma s kôpru.
Mäso nakrájame na plátky polejeme kôprovou omáčkou a podávame s knedľou.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť hovädzie mäso - predné, ktoré uvaríme. Z vývaru si môžeme uvariť hovädziu polievku s koreňovou zeleninou.
Pečené karé s kôprovou omáčkou - recepty

4 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore