Pečeň s jablkami II
400 g bravčovej pečene
7 väčších jabĺk
1 cibuľa
100 ml jablkovej šťavy
olivový olej
soľ, majorán
mleté čierne korenie
7 väčších jabĺk
1 cibuľa
100 ml jablkovej šťavy
olivový olej
soľ, majorán
mleté čierne korenie
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Pár jabĺk si necháme na odšťavenie, aby sme získali čerstvú jablkovú šťavu.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Na troche olivového oleja speníme cibuľu a pridáme jablká.
Pečeň umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na pásiky, pridáme ich k jablkám s cibuľou, 3 - 4 minúty popražíme, prilejeme jablkovú šťavu, prikryjeme a za občasného miešania dusíme domäkka.
Keď je pečeň mäkká, odstavíme a nakoniec dochutíme soľou, korením a majoránom.
Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou.
Doba prípravy: Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Na troche olivového oleja speníme cibuľu a pridáme jablká.
Pečeň umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na pásiky, pridáme ich k jablkám s cibuľou, 3 - 4 minúty popražíme, prilejeme jablkovú šťavu, prikryjeme a za občasného miešania dusíme domäkka.
Keď je pečeň mäkká, odstavíme a nakoniec dochutíme soľou, korením a majoránom.
Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou.
Poznámka: Ak je jablková šťava sladká, tak ju môžeme zriediť suchým bielym vínom.
Pozrite si podobný recept: Pečeň s jablkami
0 komentárov:
Zverejnenie komentára