piatok, 20. januára 2012

Pečeň s jablkami II

Pečeň s jablkami II - recept
400 g bravčovej pečene
7 väčších jabĺk
1 cibuľa
100 ml jablkovej šťavy
olivový olej
soľ, majorán
mleté čierne korenie

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Pár jabĺk si necháme na odšťavenie, aby sme získali čerstvú jablkovú šťavu.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Na troche olivového oleja speníme cibuľu a pridáme jablká.
Pečeň umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na pásiky, pridáme ich k jablkám s cibuľou, 3 - 4 minúty popražíme, prilejeme jablkovú šťavu, prikryjeme a za občasného miešania dusíme domäkka.
Keď je pečeň mäkká, odstavíme a nakoniec dochutíme soľou, korením a majoránom.
Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou.
Doba prípravy:

Poznámka: Ak je jablková šťava sladká, tak ju môžeme zriediť suchým bielym vínom.
Pozrite si podobný recept: Pečeň s jablkami
Pečeň s jablkami II - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore