pondelok, 24. októbra 2011

Pečeň s jablkami

Pečeň s jablkami - recept
250 g bravčovej pečene
100 g masla
2 jablká
2 paradajky
50 g orechov
20 ml koňaku
soľ

Bravčovú pečeň umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie plátky a opečieme na polovici masla. Hotovú pečeň podľa chuti osolíme.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky a podusíme na druhej polovici masla. Podlejeme koňakom.
Podávame tak, že na plátok jablka položíme plátok bravčovej pečienky, prikryjeme plátkom jablka, polejeme výpekom a posypeme mletými alebo posekanými orechmi. Ozdobíme plátkom paradajky.
Podávame s dusenou ryžou a so zeleninovou prílohou.
Doba prípravy:

Poznámka: Takto pripravenú pečeň môžeme podávať aj na studeno s pečivom, ako sýte predjedlo.
Pozrite si podobný recept: Pečeň s jablkami II
Pečeň s jablkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore