Holandský jablkový koláč
300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
200 g masla
štipka soli
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vajce
Jablková plnka:
1 kg jabĺk
50 g strúhaných mandlí
100 g hrozienok (namočené v rume)
50 g kryštálového cukru
1 škoricový cukor
1 lyžica mletej škorice
postrúhaná citrónová kôra z 1 citrónu
100 g práškového cukru
200 g masla
štipka soli
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vajce
Jablková plnka:
1 kg jabĺk
50 g strúhaných mandlí
100 g hrozienok (namočené v rume)
50 g kryštálového cukru
1 škoricový cukor
1 lyžica mletej škorice
postrúhaná citrónová kôra z 1 citrónu
Múku zmiešame so sódou bikarbónou a štipkou soli. Pridáme práškový cukor, rozšľahané vajíčko, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré rovnomerne roztlačíme na menší plech vyložený papierom na pečenie.
Pripravíme si jablkovú zmes: Jablká očistíme a postrúhame. Pridáme strúhané mandle, citrónovú kôru, škoricový cukor, škoricu, kryštálový cukor a nakoniec hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame.
Jablkovú zmes rovnomerne rozložíme na pripravené cesto a dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 1/15minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára