Zamatové kurča na červenom víne
1 kurča
1 cibuľa
1 stredne veľká červená kapusta
soľ
cukor, rasca, ocot
voda
100 ml červeného vína
maslo, olej
grilovacie korenie
1 cibuľa
1 stredne veľká červená kapusta
soľ
cukor, rasca, ocot
voda
100 ml červeného vína
maslo, olej
grilovacie korenie
Kurča umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie a osolíme.
Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska a kapustu na rezančeky.
Pekáč natrieme olejom rozložíme doň cibuľu a potom kapustu. Posypeme ju soľou, cukrom, rascou (podľa chuti), pokvapkáme octom a všetko dobre premiešame. Na zmes rozložíme kúsky kurčaťa (kožou hore) a posypeme ich grilovacím korením. Podlejeme trochou vody, vínom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dokončením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a dopečieme.
Podávame s knedľou alebo s chlebom.
Doba prípravy: Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska a kapustu na rezančeky.
Pekáč natrieme olejom rozložíme doň cibuľu a potom kapustu. Posypeme ju soľou, cukrom, rascou (podľa chuti), pokvapkáme octom a všetko dobre premiešame. Na zmes rozložíme kúsky kurčaťa (kožou hore) a posypeme ich grilovacím korením. Podlejeme trochou vody, vínom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dokončením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a dopečieme.
Podávame s knedľou alebo s chlebom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára