Dvojfarebný koláč
6 vajec
180 g kryštálového cukru
180 g polohrubej múky
20 g kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
50 ml oleja
Plnka:
500 g jemného tvarohu
600 ml šľahačkovej smotany
3 vanilínové cukry
1 stužovač na šľahačku
na ozdobu strúhaná čokoláda
180 g kryštálového cukru
180 g polohrubej múky
20 g kakaa
1/2 balíčka prášku do pečiva
50 ml oleja
Plnka:
500 g jemného tvarohu
600 ml šľahačkovej smotany
3 vanilínové cukry
1 stužovač na šľahačku
na ozdobu strúhaná čokoláda
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, nakoniec zašľaháme olej a vyšľaháme kakaové piškótové cesto. Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Takto upečieme dva pláty, ktoré necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: Šľahačku so stužovačom vyšľaháme dotuha.
Tvaroh dobre vymiešame s vanilínovým cukrom a postupne pridávame vyšľahanú šľahačku a zľahka miešame.
Na jeden piškótový plát natrieme polovicu plnky, zakryjeme druhým piškótovým plátom a potrieme zvyšnou plnkou.
Koláč necháme stuhnúť a vrch posypeme strúhanou čokoládou.
Poznámka: Do tvarohovej plnky si môžeme pridať podľa chuti práškový cukor.
1 komentárov:
Vyzerá skvelo! slinky sa mi zbiehajú...mňam!
Zverejnenie komentára