streda, 21. marca 2012

Tvarohový koláč

Tvarohový koláč - recept
2 vajcia
220 ml cukru krupica
110 ml oleja
450 ml hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
220 ml mlieka
kakao

Krém:
450 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
3 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
500 g jemného mäkkého tvarohu
250 g masla (82%)
rum (podľa chuti)
Poleva:
200 g čokolády na varenie (52% kakaa)
400 g kyslej smotany (18%)

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu dôkladne vymiešame na hladké cesto. Plech potrieme olejom, posypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie, vylejeme polovicu cesta a do druhej polovice vmiešame kakao, ktoré vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 30 minút.
Pripravíme si krém: V 300 ml mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešanie uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a zároveň šľaháme, potom pridáme tvaroh, rum podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.
Krém natrieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu: Čokoládu rozpustíme nad parou a potom do nej vmiešame kyslú smotanu.
Hotový koláč dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
Doba prípravy:
Tvarohový koláč - recepty

3 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore