Tvarohový koláč
2 vajcia
220 ml cukru krupica
110 ml oleja
450 ml hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
220 ml mlieka
kakao
220 ml cukru krupica
110 ml oleja
450 ml hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
220 ml mlieka
kakao
Krém: 450 ml mlieka 2 vanilkové pudingy 3 PL kryštálového cukru (podľa chuti) 500 g jemného mäkkého tvarohu 250 g masla (82%) rum (podľa chuti) | Poleva: 200 g čokolády na varenie (52% kakaa) 400 g kyslej smotany (18%) |
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu dôkladne vymiešame na hladké cesto. Plech potrieme olejom, posypeme múkou alebo použijeme papier na pečenie, vylejeme polovicu cesta a do druhej polovice vmiešame kakao, ktoré vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 30 minút.
Pripravíme si krém: V 300 ml mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešanie uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a zároveň šľaháme, potom pridáme tvaroh, rum podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.
Krém natrieme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec dáme polevu: Čokoládu rozpustíme nad parou a potom do nej vmiešame kyslú smotanu.
Hotový koláč dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
3 komentárov:
To vyzerá božsky! Milujem tvarohové jedlá, ale doma to nikto iný nechce, takže hrozí, že ak sa pustím do tohto pečenia, opäť zládujem plech sama.
Tento koláč je svieži a lahodný. U nás doma sa po ňom len tak zaprášilo.
no to vypadá fantasticky, už mám chuť :-)
http://kivibloguje.blogspot.com/
Zverejnenie komentára