Dresing k mäsu a zelenine
250 g kyslej smotany (14%)
3 PL nadrobno pokrájanej pažítky
2 vajcia uvarené natvrdo
1 ČL plnotučnej horčice
soľ a mleté čierne korenie
3 PL nadrobno pokrájanej pažítky
2 vajcia uvarené natvrdo
1 ČL plnotučnej horčice
soľ a mleté čierne korenie
V miske roztlačíme vaječné žĺtky so štipkou soli, pridáme lyžičku horčice a dobre premiešame. Do tohto základu, pridáme najemno posekané vaječné bielky, kyslú smotanu a pažítku, prípadne iné bylinky. Všetko spolu premiešame a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Podávame k pečenému mäsu, k surovej alebo varenej zelenine, k pečeným zemiakom a rybám.
Doba prípravy: Podávame k pečenému mäsu, k surovej alebo varenej zelenine, k pečeným zemiakom a rybám.
Tento dresing sa skvelo hodí ako zálievka na zeleninové a cestovinové šaláty.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára