nedeľa, 8. apríla 2012

Grilované kuracie prsia s pórovou omáčkou

Grilované kuracie prsia s pórovou omáčkou - recept
4 ks kuracích pŕs (vykostených a bez kože)
1 citrón
1 ČL rozmarínu
olivový olej
soľ, grilovacie a gyros korenie
Omáčka:
1 väčší pór
3 PL olivového oleja
3 PL hladkej múky
500 ml mlieka
soľ, mletý muškátový oriešok
ocot, cukor
mleté čierne korenie

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme gyros korením, grilovacím korením a rozmarínom.
Citrón dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
V grilovacej panvici ohrejeme olivový olej. Na jednu polovicu panvice položíme kolieska citróna a na druhu polovicu položíme ochutené mäso. Na miernom plameni ich spolu opečieme približne 7 - 8 minút z každej strany, kým mäso nebude pekne prepečené.
Pripravíme si omáčku: Do rajnice dáme olivový olej, ktorý ohrejeme, pridáme múku, chvíľu ju opražíme, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania povaríme. Pridáme kolieska póru a varíme 5 - 10 minút. Nakoniec ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, octom a cukrom.
Grilované kuracie prsia nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Vhodná príloha je ryža ochutená mletou paprikou a cesnakom.
Doba prípravy:
Grilované kuracie prsia s pórovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore