Marlenka
Medové pláty:
130 g Hery
3 PL medu
200 g práškového cukru
1 PL sódy bikarbóny
1 ČL octu
2 vajcia
700 g hladkej múky
Krém:
500 ml mlieka
1 karamelový puding
1 sladené Salko (nevarí sa)
1 Hera
rum
na posypanie nasekané alebo mleté orechy
130 g Hery
3 PL medu
200 g práškového cukru
1 PL sódy bikarbóny
1 ČL octu
2 vajcia
700 g hladkej múky
Krém:
500 ml mlieka
1 karamelový puding
1 sladené Salko (nevarí sa)
1 Hera
rum
na posypanie nasekané alebo mleté orechy
Heru, med, práškový cukor dáme do hrnca, pomaly zahrievame a súčasne šľaháme. Po chvíli pridáme sódu zmiešanú s octom a stále šľaháme, kým sa suroviny nerozpustia. Potom pridáme vajcia a stále šľaháme, kým hmota nezhnedne a nevytvorí sa pena. Hmotu necháme trochu vychladnúť a pridáme hladkú múku. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 30 minút oddýchnuť. Z cesta vyvaľkáme 4 tenké pláty na veľkosť plechu, dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 3 - 4 minúty.
Pripravíme si krém: V mlieku rozmiešame puding a za stáleho miešania uvaríme hustý karamelový puding, ktorý necháme vychladnúť a občas premiešame.
Medzitým vyšľaháme Salko s Herou na hustejší krém. Do vzniknutého krému primiešame vychladnutý karamelový puding.
Každý medový plát pokvapkáme rumom a naplníme krémom. Vrchný plát je natretý krémom, ktorý posypeme nahrubo nasekanými alebo mletými orechmi.
Poznámka: Pláty som vaľkala na papieri na pečenie, aby som to ľahšie preniesla na plech. Hotový koláč necháme cca 3 dni stáť na chladnom mieste, aby pláty zmäkli.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára