Plnené oriešky II
250 g hladkej múky
150 g masla (82%)
150 g mletých orechov
80 g práškového cukru
1 vajce
1 - 2 lyžičky kakaa
1 lyžička vanilínového cukru
štipka mletej škorice a klinčekov
Krém:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
2 - 3 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
150 g masla (82%) (izbovej teploty)
3 - 4 PL jemného tvarohu (izbovej teploty)
mandľová aróma (podľa chuti)
150 g masla (82%)
150 g mletých orechov
80 g práškového cukru
1 vajce
1 - 2 lyžičky kakaa
1 lyžička vanilínového cukru
štipka mletej škorice a klinčekov
Krém:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
2 - 3 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
150 g masla (82%) (izbovej teploty)
3 - 4 PL jemného tvarohu (izbovej teploty)
mandľová aróma (podľa chuti)
Do múky nastrúhame maslo, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, vláčne cesto. Cesto po kúskoch vtláčame do formičiek a v strede urobíme malú jamku na krém. Poukladáme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 175 až 180°C a pečieme cca 15 - 20 minút.
Urobíme si krém: V mlieku rozmiešame puding, kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne zašľaháme kúsky masla, pridáme jemný tvaroh, pár kvapiek mandľovej arómy a vyšľaháme na hladký krém.
Vychladnuté oriešky naplníme pudingovým krémom a nakoniec obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Oriešky sú lepšie, keď ich necháme 1 - 2 dni v chlade odležať.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára