Orechové hniezda
20 g droždia
150 ml mlieka
300 g hladkej múky
3 - 4 lyžičky kryštálového cukru
1 vajce
štipka soli
50 ml oleja
Orechová plnka:
100 g masla
100 g práškového cukru
200 g mletých orechov
rum podľa chuti
150 ml mlieka
300 g hladkej múky
3 - 4 lyžičky kryštálového cukru
1 vajce
štipka soli
50 ml oleja
Orechová plnka:
100 g masla
100 g práškového cukru
200 g mletých orechov
rum podľa chuti
Z teplého mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások.
Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme zvyšný cukor, vajce, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme orechovú plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, podľa chuti rum a dobre premiešame.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, potrieme orechovou plnkou a stočíme. Zo závinu nakrájame kolieska hrubé asi 2 cm a nakrojenou stranou ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ich ešte chvíľu vykysnúť a vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 - 20 minút.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára