Dusená hliva s lečom
300 g hlivy ustricovitej
1 červená cibuľa
1 malý pohár leča (cca 330 ml)
500 ml zeleninového vývaru
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1 malý paradajkový pretlak (cca 140 g)
3 - 4 kuracie párky
1 červená cibuľa
1 malý pohár leča (cca 330 ml)
500 ml zeleninového vývaru
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika
1 malý paradajkový pretlak (cca 140 g)
3 - 4 kuracie párky
V širšom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Poprášime ju mletou červenou paprikou, opečieme, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a uvedieme do varu. Vložíme rozobratú hlivu ustricovitú, pohár leča, prikryjeme a dusíme. Asi po 15 minútach dusenia, pridáme paradajkový pretlak, dobre premiešame a chvíľu podusíme. Potom pridáme párky pokrájané na dlhšie kúsky a všetko spolu dovaríme domäkka. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame s knedľou, s haluškami alebo s čerstvým chlebom.
Doba prípravy: Podávame s knedľou, s haluškami alebo s čerstvým chlebom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára