Morčacie prsia na víne
500 - 600 g morčacích pŕs
120 g mäkkého topeného syra
100 ml suchého bieleho vína
1 PL polohrubej múky
2 PL olivového oleja
soľ, polievkové korenie
mletý muškátový oriešok
mleté čierne korenie
120 g mäkkého topeného syra
100 ml suchého bieleho vína
1 PL polohrubej múky
2 PL olivového oleja
soľ, polievkové korenie
mletý muškátový oriešok
mleté čierne korenie
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie pásiky. Na oleji ich sprudka opečieme, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orieška, premiešame a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom cez sitko poprášime múkou a dobre premiešame. Pridáme topený syr, prilejeme víno a za stáleho miešania na miernom ohni necháme syr roztopiť a počkáme, kým zmes nezovrie.
Podávame s cestovinovou ryžou alebo prílohu zvolíme podľa chuti.
Doba prípravy: Podávame s cestovinovou ryžou alebo prílohu zvolíme podľa chuti.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára