Šalát zo pšena
100 g pšena
2 - 3 ks sušených húb
soľ, mleté čierne korenie
1 konzerva kukurice
3 - 4 ks kapie v oleji
100 g tvrdého syra
3 ks mäkkého syra (trojuholníky)
1 - 2 PL masla
petržlenová vňať (sušená)
sušená paprika
200 g kyslej smotany
2 - 3 ks sušených húb
soľ, mleté čierne korenie
1 konzerva kukurice
3 - 4 ks kapie v oleji
100 g tvrdého syra
3 ks mäkkého syra (trojuholníky)
1 - 2 PL masla
petržlenová vňať (sušená)
sušená paprika
200 g kyslej smotany
Pšeno pred varením preberieme od prípadných nečistôt, premyjeme aspoň 2 krát vriacou vodou, aby sme odstránili horkosť.
Takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme sušené huby. Po uvarení huby vyberieme, pšeno precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom ho na masle opražíme, pridáme mäkký syr a miešame, kým sa syr nerozptopí. Zmes preložíme do väčšej misy a pridáme na kocky nakrájaný tvrdý syr, kapiu, petržlenovú vňať, kukuricu, sušenú papriku a nakoniec kyslú smotanu. Dobre premiešame dochutíme mletým čiernym korením a vychladnuté podávame s čerstvým tmavým chlebom alebo pečivom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme sušené huby. Po uvarení huby vyberieme, pšeno precedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom ho na masle opražíme, pridáme mäkký syr a miešame, kým sa syr nerozptopí. Zmes preložíme do väčšej misy a pridáme na kocky nakrájaný tvrdý syr, kapiu, petržlenovú vňať, kukuricu, sušenú papriku a nakoniec kyslú smotanu. Dobre premiešame dochutíme mletým čiernym korením a vychladnuté podávame s čerstvým tmavým chlebom alebo pečivom.
Prajem dobrú chuť!
Tento recept nám poslala pani Adriana Š.
Poznámka: Na 100 g pšena - 1 liter vody, varíme na miernom ohni asi 15 minút a necháme dôjsť v zakrytom hrnci.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára