streda, 25. apríla 2012

Pšenový nákyp s jablkami

Pšenový nákyp s jablkami - recept
150 g pšena
1 kocka mäkkého tvarohu
2 - 3 PL medu (podľa chuti)
2 PL olivového oleja
1 vanilínový cukor
3 PL mletých orechov
3 PL slnečnicových semienok
hrsť hrozienok (namočených 20 min. vo vode alebo rume)
2 jablká nastrúhané alebo nakrájané na kocky (alebo iné ovocie)
mletá škorica (podľa chuti)
1 vajce

Pšeno opláchneme vriacou vodou 3 - 4 krát, aby sme odstránili horkosť a dáme variť do cca 300 ml vody. Varíme 10 - 15 minút na miernom ohni, vypneme a necháme prikryté dôjsť.  Potom preložíme do väčšej misky, pridáme všetky ingrediencie a všetko spolu zmiešame. Zmes dáme do zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 35 - 40 minút (ak treba aj dlhšie).
Upečený nákyp necháme mierne vychladnúť (horúci nedrží tvar), pokrájame na štvorce a podávame.
K chutnému a zdravému obedu prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Pšenový nákyp
Pšenový nákyp s jablkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore