Bryndzové medailóniky
500 g zemiakov
2 - 3 PL hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
soľ, majorán
mleté čierne korenie
1 vajce
120 g ovčej bryndze (100%)
2 jarné cibuľky
2 PL masla, pažítka
cca 40 g šunkovej salámy (nemusí byť)
2 - 3 PL hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
soľ, majorán
mleté čierne korenie
1 vajce
120 g ovčej bryndze (100%)
2 jarné cibuľky
2 PL masla, pažítka
cca 40 g šunkovej salámy (nemusí byť)
Surové očistené zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme pretlačený cesnak, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, hladkú múku a dobre premiešame. Z cesta pečieme v dolkovej teflónovej panvici malé placky.
Do bryndze vmiešame maslo, nadrobno pokrájanú cibuľku a pažítku.
Upečené placky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každej placky dáme lyžičku vymiešanej bryndze a posypeme šunkovou salámou pokrájanou na rezance. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme 10 - 12 minút.
Ozdobíme paradajkami a podávame s ľadovým šalátom. Dobrú chuť!
Doba prípravy: Do bryndze vmiešame maslo, nadrobno pokrájanú cibuľku a pažítku.
Upečené placky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každej placky dáme lyžičku vymiešanej bryndze a posypeme šunkovou salámou pokrájanou na rezance. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme 10 - 12 minút.
Ozdobíme paradajkami a podávame s ľadovým šalátom. Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára