Šťavnaté kuracie stehná
4 kuracie stehná
4 strúčiky cesnaku
soľ, grilovacie korenie
gyros korenie
100 - 150 g anglickej slaniny
2 cibule
200 g strúhaného syra
4 strúčiky cesnaku
soľ, grilovacie korenie
gyros korenie
100 - 150 g anglickej slaniny
2 cibule
200 g strúhaného syra
Kuracie stehná stiahneme z kože a potrieme zmesou z pretlačeného cesnaku, soli, grilovacieho a gyros korenia.
Zapekaciu misu vyložíme tenkými plátkami slaniny, pokrájanou cibuľou a polovicou strúhaného syra. Na to položíme pripravené kuracie stehná a opäť navrstvíme tenké plátky slaniny, zvyšnú cibuľu a syr. Zapekaciu misu prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín(najlepšie cez noc). Na druhý deň vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 60 minút. Pred koncom pečenia zapekaciu misu odkryjeme a pár minút zapekáme.
Podávame so zemiakmi alebo ryžou a ľadovým šalátom.
Doba prípravy: Zapekaciu misu vyložíme tenkými plátkami slaniny, pokrájanou cibuľou a polovicou strúhaného syra. Na to položíme pripravené kuracie stehná a opäť navrstvíme tenké plátky slaniny, zvyšnú cibuľu a syr. Zapekaciu misu prikryjeme a necháme v chlade odležať 12 hodín(najlepšie cez noc). Na druhý deň vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 60 minút. Pred koncom pečenia zapekaciu misu odkryjeme a pár minút zapekáme.
Podávame so zemiakmi alebo ryžou a ľadovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára