Kakaová torta s čokoládou
4 vajcia
4 PL krupicového cukru
3 PL polohrubej múky
2 ČL kakaa
1/2 prášku do pečiva
čokoládový likér
4 PL krupicového cukru
3 PL polohrubej múky
2 ČL kakaa
1/2 prášku do pečiva
čokoládový likér
Plnka: 400 ml mlieka 3 žĺtky 100 g hladkej múky 150 g masla (82%) 100 g práškového cukru 2 PL vaječného likéru 100 g čokolády na varenie (52% kakaa) | Na ozdobu: 3 bielky 100 g krupicového cukru |
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy (s priemerom 23 cm), vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme čokoládovým likérom.
Pripravíme si plnku: Z mlieka, hladkej múky a zo žĺtkov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť a občas premiešame.
Medzitým vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a vaječným likérom dopenista. Po častiach doň pridávame vychladnutú kašu a súčasne šľaháme. Nakoniec pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a spolu prešľaháme. Hotovú plnku navrstvíme na korpus.
Z bielkov a krupicového cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na plnku.
Hotovú tortu odložíme na 8 - 10 hodín do chladničky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára