utorok, 29. januára 2013

Jablkový koláč so šľahačkou

Jablkový koláč so šľahačkou - recept
3 vajcia
150 g práškového cukru
200 ml mlieka
200 ml oleja
300 g polohrubej múky
4 ČL prášku do pečiva
2 ČL kakaa

Jablková plnka:
800 - 900 g strúhaných jabĺk
300 ml vody
2 vanilkové pudingy
1 vanilínový cukor
2 - 3 PL kryštálového cukru (podľa chuti)
Šľahačka:
400 ml smotany na šľahanie
2 vanilínové cukry
1 stužovač na šľahačku

Celé vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 30 minút. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme jablkovú plnku: Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame a dáme do hrnca.
Do 300 ml vody vsypeme vanilkové pudingy, vanilínový a kryštálový cukor, dobre rozmiešame a vlejeme do hrnca k jablkám. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 5 minút dozhustnutia. Odstavíme a ešte teplé rovnomerne roztrieme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť.
Nakoniec si pripravíme šľahačku: Smotanu, vanilínové cukry a stužovač vyšľaháme dotuha a rovnomerne  roztrieme na stuhnuté jablká. Hotový koláč dáme na chvíľu do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí koláč pokrájame a posypeme čokoládovou ryžou alebo strúhanou čokoládou.
Doba prípravy:

Poznámka: Korpus s jablkami necháme vychladnúť a stuhnúť na mriežke, aby sa to nezaparilo.
Jablkový koláč so šľahačkou - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore