Sójový guláš
200 g sóje
3 stonky zeleru
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
repkový alebo olivový olej
1 zeleninový bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
majorán
3 stonky zeleru
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
repkový alebo olivový olej
1 zeleninový bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
majorán
Sóju preberieme, prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme 5 až 6 hodín odstáť. Potom ju scedíme, opäť premyjeme, zalejeme čistou studenou vodou a varíme takmer domäkka.
V druhom hrnci na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na väčšie kúsky pokrájaný stonkový zeler, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a všetko spolu chvíľu opečieme. Zalejeme predvarenou sójou aj s vodou, pridáme kocku zeleninového bujónu, premiešame a varíme domäkka. Počas varenia podľa potreby podlievame vodou. Na záver guláš ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, ak treba zahustíme strúhaným zemiakom a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme sušeným majoránom, premiešame a už nevaríme.
Podávame s celozrnným chlebom a ozdobíme zelerovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V druhom hrnci na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na väčšie kúsky pokrájaný stonkový zeler, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a všetko spolu chvíľu opečieme. Zalejeme predvarenou sójou aj s vodou, pridáme kocku zeleninového bujónu, premiešame a varíme domäkka. Počas varenia podľa potreby podlievame vodou. Na záver guláš ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, ak treba zahustíme strúhaným zemiakom a chvíľu povaríme. Nakoniec ochutíme sušeným majoránom, premiešame a už nevaríme.
Podávame s celozrnným chlebom a ozdobíme zelerovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Každý vie, že suché strukoviny treba pred varením namočiť. Uvarené budú menej nadúvať, keď vodu niekoľkokrát vymeníme. Existuje super trik, ktorý odstráni až 90% nestráviteľných cukrov, zodpovedných za zvýšenú tvorbu plynov. Zrnká (všetkých strukovín) zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme najviac 3 minúty a prikryté necháme v chlade stáť do druhého dňa.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára